BECERİ EĞİTİMLERİ:
Alan Becerileri: Belli bir öğrenme alanına özgü şekilde alan bilgileri ile desteklenen programlardır.
Bunlar; Türkçe, Matematik, Fen, Sosyal, Hareket ve Sağlık, Sanat ve Müzik alanlarından oluşmaktadır.
Kavramsal Beceriler: Çocukların bir alana özgü becerilerini eyleme dönüştürürken zihinsel faaliyetlerinin bir ürünü olarak gerçekleştirdiği eylemlerdir. Çocukların muhakeme ve değerlendirme becerilerinin geliştirilmesi sağlanmaktadır.
Sosyal- Duyuşsal Beceriler: Çocuğun kendisi ve çevresi ile olumlu ilişkiler kurabilmesi, duygularını yönetebilmesi ve sağlıklı bir benlik geliştirebilmesi için gerekli olan becerilerin kazandırılmasıdır.
Değerler: Değerler, insan davranışlarını etkileyen ve onların yaşamlarına yol gösteren ilkelerdir. Değerler aynı zamanda toplumların kültürel unsurlarından biri olup kültürlerin kendilerine has özelliklerinin kuşaktan kuşağa aktarılması için önemli araçlardan biridir. Toplumlara özgü değerlere uygun yetişen bireyler, o toplumun bir parçası olarak topluma uygun davranışlar sergiler ve böylelikle değerler yeni nesillere aktarılır.
Çocuklarımıza insani değerlerle birlikte milli ve manevi değerleri kazandırmak, Adalet- Aile bütünlüğü, Çalışkanlık, Dostluk, Duyarlılık, Dürüstlük, Estetik, Mahremiyet, Merhamet, Mütevazilik, Özgürlük, Özgüven, Sabır, Saygı, Sevgi, Sorumluluk, Temizlik, Vatanseverlik, Yardımseverlik bilinci geliştirmek.
Okuryazarlık Becerileri: Yeni durumlara uyum sağlamayı, değişimi, öğrendiklerini günlük hayatında uygulamalarını sağlamak.
Sosyal ve Duygusal Öğrenme Becerileri: Duyguları yönetmek, empati yapmayı sağlayabilmek.