OYUN ETKİNLİKLERİ;
Çocuklar her yerde, her zaman, her araçla oyun oynayabilirler. Çocukluk döneminin vazgeçilmez davranışı olan oyundan etkili bir öğrenme fırsatı olarak yararlanılabilinir. Çocuklar öğrenme deneyimlerini oyunları aracılığı ile geliştirirler ve zenginleştirirler.
Oyun, çocukların aktif olarak katılım gösterdikleri, düşünce ve duygularını ifade ettikleri, meraklarını giderecek araştırma ve gözlem yapma olanağı buldukları, yeni keşiflerde bulundukları, nesnelerle ve kişilerle etkileşim içinde bulundukları etkinliktir. Oyun, çocukları fiziksel ve duygusal olarak rahatlattığı gibi, zihinsel olarak da öğrenmeye elverişli bir ortam sağlar. Çocuklar oyun oynayarak bütün deneyim alanlarında gelişim gösterirler, sonuç olarak oyun çocuğu geliştirir. Bu nedenle çocukların yaşlarına, ihtiyaçlarına ve ilgilerine göre farklı oyun fırsatları sunmak gerekmektedir. Çocuklar sadece sınıf içinde değil, açık havada da oyun oynayabilecekleri fırsatlardan yararlandırılmalıdır.
Oyun, çocukların hareket gereksinimini de karşıladığı gibi oynanan oyunun türüne göre hayal dünyasını zenginleştirir. Ayrıca oyunda günlük yaşam deneyimlerinin provasının yapıldığını, gerçek yaşam becerilerinin temellerinin atıldığını, çocuğun kendisini ve çevresini tanıma fırsatı bulduğunu, duygusal güvenlik alanı yarattığını da vurgulamak gerekir.
Çocukların oyun oynama gereksinimini karşılayabilmek için, günlük eğitim programı kapsamında farklı türlerde, farklı kazanımlara hizmet edecek çeşitli oyun oynama fırsatları sunmak önemlidir.
Bu amaçla; okulumuzda, eğitim ve etkinlik programlarını destekleyecek şekilde gerekli oyun alanları, oyun grupları ve oyuncak setleri ile öğrencilerimizin oyun ihtiyaçlarını etkili bir şekilde karşılarken onların oynayarak öğrenmelerini sağlıyoruz.